Categorii Forum
Prima pagină
Forumuri Divahair
Frumusete & Stil
Sanatate
Dieta & Fitness
Relatii & Sex
Familie & Ingrijire copii
In bucatarie & Casa
Divertisment & Timp liber
Discutii generale
Intreaba expertul!
Intreaba Expertul tau in make-up
Intreaba Expertul hair-stylist!
Intreaba Expertul Feng Shui!
Intreaba Expertul in chirurgie estetica
Intreaba Expertul dermatolog
Concursuri
Concursuri
   

Prajitura de post

Nu toate femeile sunt gospodine desavarsite precum, celebrul personaj din "Desperate Housewives", Bree Van De Kamp. Daca esti mai degraba o Gabrielle Solis cu siguranta vei considera ca o reteta noua este mereu bine-venita mai ales daca se incadreaza si in categoria "gustos si usor de preparat".

Moderatori: gabipo, denisavasilescu

sandra.lv
 
Mesaje: 15
Membru din: Dum Aug 23, 2009 12:00 am Vizualizare profil

Prajitura de post

Mesajde sandra.lv » Joi Sep 10, 2009 2:12 am

Aceasta este o reteta pe care eu o stiu de la bunica mea!

-Intr'un vas puneti o cana de apa.
-Adaugati 1 cana de zahar si dizolvati zaharul.
-Peste apa cu zahar adaugati 3 linguri de gem(eu folosesc de ,,perje" sau prune).
-Dupa ce ati mestecati turnati 2 cani si jumatate de faina
-2 lingurite amoniac(sau bicarbonat stins cu otet)
-2 linguri de cacao
P.s. Puteti sa mai adaugati ,,mirodenii" ...esenta de rom/ vanilie,nuca macinata sau nuca de cocos..ce vreti!Eu o fac doar cu esenta de vanilie!

---Se amesteca toate acestea!

Compozitia se pune intr'o tava la cuptor si se tine aproximativ 50 de minute. P.s. Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina!

Pofta buna!

Sa-mi spuneti daca aveti nelamuriri si daca ati incercat'o sa imi spuneti daca va place!
Ultima oară modificat de sandra.lv pe Joi Sep 10, 2009 2:28 pm, modificat 1 dată în total.

selica2010
 
Mesaje: 6
Membru din: Vin Iun 12, 2009 12:00 am Vizualizare profil

pare foarte gustoasa!

Mesajde selica2010 » Joi Sep 10, 2009 10:03 am

Chiar vreau sa o incerc diseara, ca maine tot e vineri, zi de post! Sa ai o zi excelenta! Scriu maine ce si cum a iesit... ma gandesc daca sa-i fac o glazura din zahar si lamaie... mai vad...

sandra.lv
 
Mesaje: 15
Membru din: Dum Aug 23, 2009 12:00 am Vizualizare profil

Mesajde sandra.lv » Joi Sep 10, 2009 2:27 pm

:D

OKe...Uitasem sa precizez tava ungeo cu ulei si tapeteazo cu faina!


Astept sa`mi spui cum ti-a iesit si daca ti-a placut! ^ ^

O zi frumoasa si tie!

selica2010
 
Mesaje: 6
Membru din: Vin Iun 12, 2009 12:00 am Vizualizare profil

pentru Sandra!

Mesajde selica2010 » Vin Sep 11, 2009 10:25 am

Am facut prajiturica de post a Sandrei si e foarte buna la gust! Are cel putin 2 mari calitati: se face foarte repede si cu ingrediente ieftine si usor de gasit.
Specificatii tehnice in completare :)
- am folosit o cana de 200 ml pt masurarea cantitatilor
- am copt intr-o tava mica/medie (ceva mai mare de un A4)... cred ca mergea si in forma de chec, dar mi-a fost teama ca daca nu creste, sa nu ramana cruda la mijloc... A crescut cam de 2 cm inaltime...
- la mine a intrat mai putina faina... noroc ca m-am gandit la posibilitatea asta si n-am pus toata cantitatea de la inceput :wink:
- eu am pus niste coaja rasa de la o portocala si niste nuci taiate
Merita incercata!!!! O zi buna tuturor!!!

sandra.lv
 
Mesaje: 15
Membru din: Dum Aug 23, 2009 12:00 am Vizualizare profil

Mesajde sandra.lv » Vin Sep 11, 2009 2:58 pm

Ma bucur ca ti-a placut.Acum savurez si eu o bucatica din prajitura! :lol:

Camelia12
 
Mesaje: 520
Membru din: Joi Ian 29, 2009 1:00 am Vizualizare profil

Mesajde Camelia12 » Mar Sep 15, 2009 7:14 pm

Fetelor sunteti pricepute! :)

lizuk2009
 
Mesaje: 3
Membru din: Vin Dec 04, 2009 1:00 am Vizualizare profil

Mesajde lizuk2009 » Vin Dec 04, 2009 6:40 pm

Am incercat si eu reteta Sandrei, este super..a iesit o prajitura delicioasa.

melissa.dana
 
Mesaje: 179
Membru din: Vin Oct 16, 2009 12:00 am Vizualizare profil

Mesajde melissa.dana » Lun Dec 14, 2009 1:21 am

Varianta mea:4 cesti (de 250 ml) faina, 1,5 cesti zahar, 1, 5 cesti ulei, 4 linguri cacao, 3 linguri dulceata acrisoara, 2 cesti apa minerala, 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie, 1 esenta rom, nuci, stafide. Se omogenizeaza si se toarna in tava unsa si tapetata cu faina (tava de 25*35cm). Se coace la foc potrivit. Dupa racire, se glazureaza cu ciocolata.

Tiss
 
Mesaje: 400
Membru din: Mar Ian 12, 2010 1:00 am Vizualizare profil

Mesajde Tiss » Joi Ian 14, 2010 12:50 pm

O prajitura de post cu mere (e gustoasa, sanatoasa, aluatul e putin crocant ) :wink:

Ingrediente:
1 pahar de ulei
1 pahar de zahar
1 lingurita de bicarbonat stinsa cu 1 lingurita de otet
1/2 pahar apa minerala
faina 450-500 g

1 kg si jumatate de mere
3 pliculete zahar vanilat
scortisoara
150-200 g zahar (in functie de cat de dulci sunt merele)

Mod de preparare:
Se curata merele si se dau pe razatoare, apoi se pun intr-o cratita la foc moderat impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se amesteca din cand in cand pana se evapora zeama de mere.Se aduga scortisoara si se amesteca bine. Se lasa amestecul sa se raceasca putin.

In timp ce merele se racesc, se amesteca intr-un vas celelalte ingrediente cu lingura de lemn, apoi, aluatul obtinut, se framanta cu mainile infainate timp de 8-10 minute. Bila de aluat obtinuta se imparte in doua parti egale.
Pe masa de lucru se pune o foaie de copt suficinet de mare (se presara faina pe ea), apoi, din cele 2 bile de aluat se intind pe rand 2 foi.
Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se intinde o foaie de marimea tavii (pe jumatatea tavii de aragaz), se aseaza in tava, se pune umplutura de mere, apoi cealalta foaie si se introduce la cuptor pentru 30-35 minute.
Prajitura se pudreaza cu zahar si se taie doar cand e rece.
Ultima oară modificat de Tiss pe Joi Ian 14, 2010 8:33 pm, modificat 1 dată în total.

ANDACRISTINA
 
Mesaje: 832
Membru din: Sâm Dec 26, 2009 1:00 am Vizualizare profil

Mesajde ANDACRISTINA » Joi Ian 14, 2010 8:02 pm

Varianta mea de aluat (nu e crocant): 500 g faina, 1,5 pachete de margarina Unirea, 150ml apa amestecate cu 2 linguri otet...
In rest e aprox. la fel cu reteta de mai sus, doar ca eu adaug scortisoara duoa ce s-a racit marul calit, pentru a nu se volatiliza aroma....

Tiss
 
Mesaje: 400
Membru din: Mar Ian 12, 2010 1:00 am Vizualizare profil

Mesajde Tiss » Joi Ian 14, 2010 10:01 pm

ANDA (sau preferi sa-ti spun ANDACRISTINA? :lol: ), nu pui la aluat si zahar?

ANDACRISTINA
 
Mesaje: 832
Membru din: Sâm Dec 26, 2009 1:00 am Vizualizare profil

Mesajde ANDACRISTINA » Joi Ian 14, 2010 11:51 pm

Scuze, ba da, am vrut sa revin cu corectia: pun 2 linguri de zahar si un varf de cutit de sare....

Tiss
 
Mesaje: 400
Membru din: Mar Ian 12, 2010 1:00 am Vizualizare profil

Mesajde Tiss » Vin Ian 15, 2010 1:32 am

ANDA, nu-i nicio problema, stai linistita.
M-am gandit eu ca merge si putin zahar la aluatul ala. :wink: :P

ANDACRISTINA
 
Mesaje: 832
Membru din: Sâm Dec 26, 2009 1:00 am Vizualizare profil

Mesajde ANDACRISTINA » Vin Ian 15, 2010 8:12 pm

Daca mai ai retete bune de prajituri de post, spune-mi. Nu ca as tine post, dar ii mai fac placere mamei preparand cate una.

Tiss
 
Mesaje: 400
Membru din: Mar Ian 12, 2010 1:00 am Vizualizare profil

Mesajde Tiss » Vin Ian 15, 2010 10:08 pm

ANDA, nici eu nu tin post, asta s-a nimerit sa fie asa. Mai fac un salam de biscuiti de post, dar cu siguranta stii reteta. Uite aici cateva retete care par interesante, eu le-am salvat mai demult (dar nu le-a venit randul, nu inca :wink: ), nu pentru ca sunt de post, ci pentru ca par simple, dar si usoare si gustoase:

http://www.ardei-iute.ro/retete-culinar ... u-tavalita

http://www.culinar.ro/forum/index.php?s ... ode=linear

http://savalaura.blogspot.com/2008/03/c ... elena.html

http://savalaura.blogspot.com/2007/05/n ... igeia.html

http://savalaura.blogspot.com/2008/04/p ... edith.html

Următorul


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 2 vizitatori