Categorii Forum
Prima pagină
Forumuri Divahair
Frumusete & Stil
Sanatate
Dieta & Fitness
Relatii & Sex
Familie & Ingrijire copii
In bucatarie & Casa
Divertisment & Timp liber
Discutii generale
Intreaba expertul!
Intreaba Expertul tau in make-up
Intreaba Expertul hair-stylist!
Intreaba Expertul Feng Shui!
Intreaba Expertul in chirurgie estetica
Intreaba Expertul dermatolog
Concursuri
Concursuri
   

SUNTETI TEISTI? Credeti in Dumnezeu...

Aici se poarta toate discutiile off-topic.

Moderatori: gabipo, denisavasilescu

7
44%
9
56%
 
Voturi totale : 16

larissa.maria
 
Mesaje: 3128
Membru din: Mie Feb 17, 2010 1:00 am Vizualizare profil

Mesajde larissa.maria » Dum Mar 28, 2010 1:11 am


Avatar utilizator
taarraa
 
Mesaje: 4050
Membru din: Joi Apr 09, 2009 12:00 am Vizualizare profil

Mesajde taarraa » Dum Mar 28, 2010 1:14 am


larissa.maria
 
Mesaje: 3128
Membru din: Mie Feb 17, 2010 1:00 am Vizualizare profil

Mesajde larissa.maria » Dum Mar 28, 2010 1:16 am


marianirina
 
Mesaje: 196
Membru din: Sâm Mar 13, 2010 1:00 am Vizualizare profil

Mesajde marianirina » Dum Mar 28, 2010 1:20 am


Avatar utilizator
taarraa
 
Mesaje: 4050
Membru din: Joi Apr 09, 2009 12:00 am Vizualizare profil

Mesajde taarraa » Dum Mar 28, 2010 1:38 am


Avatar utilizator
hana2
 
Mesaje: 1024
Membru din: Joi Feb 18, 2010 1:00 am Vizualizare profil

Mesajde hana2 » Dum Mar 28, 2010 7:45 pm


marianirina
 
Mesaje: 196
Membru din: Sâm Mar 13, 2010 1:00 am Vizualizare profil

Mesajde marianirina » Dum Mar 28, 2010 8:11 pm


Avatar utilizator
dana68
 
Mesaje: 1495
Membru din: Mie Feb 03, 2010 1:00 am Vizualizare profil

Mesajde dana68 » Dum Mar 28, 2010 10:41 pm

Iata ce spune Biblia despre vise:Iov cap.33:14-30
Dumnezeu vorbeste insa,cand intr-un fel cand intr-altul,dar omul nu ia seama.El vorbeste prin visuri,prin vedenii de noapte,cand oamenii sunt cufundati intr-un somn adanc,cand dorm in patul lor.Atunci El le da instiintari si le intipareste invataturile Lui,ca sa abata pe om de la rau,si sa-l fereasca de mandrie,ca sa-i pazeasca sufletul de groapa si viata de loviturile sabiei.Si prin durere este mustrat omul in culcusul lui cand o lupta necurmata ii framanta oasele.Atunci ii este greata de paine ,chiar si de bucatele cele mai alese.Carnea i se prapadeste si piere,oasele care nu i se vedeau raman goale:sufletul i se apropie de groapa si viata de vestitorii mortii.
Dar daca se gaseste un inger mijlocitor pentru el,unul din miile acelea,care vestesc omului calea pe care trebuie sa o urmeze,Dumnezeu Se indura de el si zice ingerului:,,Izbaveste-l ,ca sa nu se pogoare in groapa;am gasit un pret de rascumparare pentru el!"
Si atunci carnea lui se face mai frageda ca in copilarie,se intoarce la zilele tineretii lui ,se roaga lui Dumnezeu si Dumnezeu ii este binevoitor,il lasa sa-I vada fata cu bucurie si ii da inapoi nevinovatia,atunci el canta inaintea oamenilor si zice:,,Am pacatuit,am calcat dreptatea si n-am fost pedepsit dupa faptele mele;Dumnezeu mi-a izbavit sufletul ca sa nu intre in groapa,si viata mea vede lumina!"
Iata,acestea le faceDumnezeu,de doua ori,de trei ori,omului,ca sa-l ridice din groapa,ca sa-l lumineze cu lumina celor vii.

Avatar utilizator
taarraa
 
Mesaje: 4050
Membru din: Joi Apr 09, 2009 12:00 am Vizualizare profil

Mesajde taarraa » Dum Mar 28, 2010 11:46 pm


larissa.maria
 
Mesaje: 3128
Membru din: Mie Feb 17, 2010 1:00 am Vizualizare profil

Re: SUNTETI TEISTI? Credeti in Dumnezeu...

Mesajde larissa.maria » Mar Mar 30, 2010 6:54 pm

Raul exista?
Intr-o zi, un profesor universitar a decis sa isi infrunte studentii. el i-a intrebat:
- Dumnezeu a creat tot ce exista?
Un student a raspuns curajos:- Da , bineinteles!
-Chiar tot? a intrebat profesorul.
- Da, tot! a raspuns studentul.
-Atunci Dumnezeu a creat si raul. Pentru ca raul exista!a replicat profesorul.
la acest argument, studentul nu a mai stiut ce sa zica si a ramas tacut.
Profesorul era satisfacut de ocazia de a demonstra, inca o data ca, credinta e doar un mit.
Deodata, un alt student a ridicat mana si a spus: -Pot sa va adresez o intrebare, d-le profesor?
-Bineinteles! a venit imediat raspunsul.
- Frigul exista?
-Bineinteles! a raspuns profesorul Tie nu ti-a fost niciodata frig?
- De fapt, domnule profesor, ma vad nevoit sa va contrazic: frigul nu exista. Stiinta fizicii ne spune ca frigule absenta caldurii. un obiect poate fi studiat doar daca acesta emite caldura, pentru ca doar caldura obiectului transmite energia care apoi poate fi masurata. fara caldura, obiectul e inert, incapabil sa transmita semnale. frigul nu exista. Oamenii au creat termenul de frig pentru a exprima lipsa caldurii.
-Dar intunericul exista? intreba studentul.
-Exista! raspunse profesorul.
-Din nou gresiti, dle! Intunericule lipsa luminii. Putem studia lumina si stralucirea, dar nu si intunericul. prisma lui nichols ne arata variatia diferitelor culori si modalitatea in care acestea pot reflecata lumina, functie de lungimea de unda. Intunericul e termenul creat de noi pentru a explica lipsa luminii.
In final, studentul intreba: - Si raul, dle profesor, exista?
Dumnezeu nu a creat raul. Raul e absenta lui Dumnezeu in inimile oamenilor, e absenta dragostei, omeniei si credintei. dragostea si credinta sunt ca lumina si caldura. ele exista. Absenta lor da nastere raului.
Acum era randul profesorului sa taca.
Numele studentului era: Albert Einstein.

Avatar utilizator
hana2
 
Mesaje: 1024
Membru din: Joi Feb 18, 2010 1:00 am Vizualizare profil

Re: SUNTETI TEISTI? Credeti in Dumnezeu...

Mesajde hana2 » Mar Mar 30, 2010 9:50 pm

frumoasa lectie... :)

Avatar utilizator
dana68
 
Mesaje: 1495
Membru din: Mie Feb 03, 2010 1:00 am Vizualizare profil

Re: SUNTETI TEISTI? Credeti in Dumnezeu...

Mesajde dana68 » Mar Mar 30, 2010 10:11 pm

Taarraa,imi pare rau ca raspunsul meu ajunge cu intarziere !
Biblia mai spune despre visuri in Eclesiastul cap.5 vers.3 partea I,,visurile se nasc din multimea grijilor", iar in Iov cap.7 vers.13,14,,Cand zic:patul ma va usura,culcusul imi va alina durerile,atunci ma inspaimanti prin visuri,ma ingrozesti prin vedenii."
Mai sunt situatii cand Dumnezeu ii calauzeste pe oameni prin visuri in asa fel ca ei sa faca voia Lui.In Matei cap.27 este scris ca la fiecare sarbatoare a Pastelor,Pilat dadea libertate,dupa voia norodului, unui intemnitat.In cazul de fata ,alegerea era intre Baraba si Isus.In vers.19 ,cand Pilat statea pe scaun la judecata, nevasta-sa a trimis sa-i spuna:,,Sa n-ai nimic a face cu neprihanitul acesta;caci azi am suferit mult in vis din pricina lui"(Se referea la Isus).Pentru ca norodul a ales ca Baraba sa fie eliberat si Isus sa fie omorat,Pilat a insistat si a intrebat:,,Dar ce rau a facut?"Norodul nu raspundea si cerea in continuare moartea Lui Isus.Pilat si-a adus aminte de spusele sotiei sale si a facut un gest simbolic:a luat apa, si -a spalat mainile inaintea norodului si a zis:,,Eu sunt nevinovat de sangele neprihanitului acestuia.Treaba voastra!"Prin asta el a facut voia lui Dumnezeu pentru ca Isus trebuia sa moara pentru pacatele oamenilor.Pedeapsa pe care o meritam noi a cazut asupra Lui.
Larissa.maria,asa este. In Biblie scrie ca Dumnezeu este dragoste,este lumina lumii.El este plin de bunatate,de dragoste si de indurare si dragostea pe care El o pune in noi este aceea despre care este scris in 1 Corinteni cap.13,,Dragostea este indelung rabdatoare,este plina de bunatate;dragostea nu pizmuieste;dragostea nu se lauda,nu se umfla de mandrie,nu se poarta necuviincios,nu cauta folosul sau,nu se manie, nu se gandeste la rau,nu se bucura de nelegiuire ci se bucura de adevar,acopere totul,crede totul,nadajduieste totul,sufere totul.Dragostea nu va pieri niciodata!"

corali
 
Mesaje: 15
Membru din: Vin Apr 24, 2009 12:00 am Vizualizare profil

Re: SUNTETI TEISTI? Credeti in Dumnezeu...

Mesajde corali » Mie Apr 14, 2010 8:52 pm

Indraznesc si eu sa scriu cate ceva la acest subiect,desi vad ca ultimele comentarii au fost facute cu ceva luni in urma. Sper, totusi,sa continue discutia, si sa nu se orpeasca tocmai acum cand l-am descoperit si eu:).
Vreau sa spun doar cateva idei,si sper sa nu se repete ideile care s-au scris si in alte comentarii. In primul rand,ce am observat din comentariile tale, taara, este ca ai subliniat de mai multe ori ideea ca Biblia spune "crede si nu cerceta". Intr-adevar, este o idee absurda si ignoranta, dar din fericire, ea nu se gaseste niciunde in Biblie. Iti spun asta ca una care a citit de cateva ori Biblia. Este doar un cliseu, pe care l-am auzit de atatea ori, dar care nu are nici o baza biblica. Dimpotriva, de mai multe ori in Biblie se vorbeste despre faptul ca, daca ne uitam in jur, si cercetam lucrurile, vom descoperi ca Dumnezeu exista cu adevarat.
In al doilea rand, pentru cei care se bazeaza atat de mult pe "stiinta", care spun ca au incredere in ea, as vrea sa-i intreb:care stiinta? pentru ca, daca am studia putin evolutia stiintei de-a lungul anilor, am vedea ca ea a trecut prin diferite schimbari majore, si ceea ce se afirma cu tarie acum, sa zicem, 100 de ani, acum stiinta a ajuns la o concluzie total opusa. Si, cei care sunt in pas cu noile cercetari, stiu ca nici macar cercetatorii ( biologi, fizicieni, medici etc), majoritatea dintre ei, nu mai cred in evolutie si in aparitia lumii la "pura intamplare". Daca intereseaza pe cineva, va pot da cateva documentare cu privire la acest lucru.
Eu cred ca lucrurile sunt mult mai complexe decat ne place noua uneori sa vedem sau sa credem. Ca dovada, faptul ca ne tatonam de anumite "descoperiri" sau afirmatii facute la un moment dat, fara sa CERCETAM toate lucrurile.
Si mai vreau sa spun, ca sunt multi oameni, care au incercat sa faca tot felul de cercetari, ca sa demonstreze ca Bilbia nu este adevarata, ca Dumnezeu nu exista, si si-au sfarsit cercetarile devenind crestini.

Avatar utilizator
taarraa
 
Mesaje: 4050
Membru din: Joi Apr 09, 2009 12:00 am Vizualizare profil

Re: SUNTETI TEISTI? Credeti in Dumnezeu...

Mesajde taarraa » Mie Apr 14, 2010 10:12 pm

Nu stiu insa aceasta expresie "crede si nu cerceta" mi-a fost "aruncata" de obicei la orele de religie in situatia in care aveam intrebari la care profesoara nu era capabila sa ne raspunda.

corali
 
Mesaje: 15
Membru din: Vin Apr 24, 2009 12:00 am Vizualizare profil

Re: SUNTETI TEISTI? Credeti in Dumnezeu...

Mesajde corali » Joi Apr 15, 2010 5:10 pm


AnteriorUrmătorul


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori